OPĆI UVJETI KORIŠTENJA

Kod Starog d.o.o. omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja svog portala koje je podložno niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge web-stranice Kod Starog.

Korištenjem bilo kojeg dijela web-stranice Kod Starog te svih njezinih dijelova i pod stranica, smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

AUTORSKA PRAVA

Kod Starog polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web-stranice, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava Kod Starog i podložno je tužbi.

PRAVO NA IZMJENE SADRŽAJA I USLUGA

Kod Starog zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na web-stranici bez obaveze prethodne najave.

LINKOVI NA DRUGE WEB STRANICE

Web-stranica Kod Starog sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.

Sve sadržaje web-stranice Kod Starog koristite na vlastitu odgovornost i Kod Starog ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na ovoj web-stranici (i izvan nje) isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Kod Starog ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I OSOBNIH PODATAKA

Web-stranica Kod Starog poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja. Podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisniku, Kod Starog neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Kod Starog može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala, što su prvenstveno podaci o adresi elektronske pošte posjetitelja, te podaci o računalu i Internet provideru posjetitelja). Ove podatke Kod Starog koristi kako bi imala informacije kojima bi poboljšala web-stranicu i njezine sadržaje dodatno usmjerila i prilagodila publici koja ju posjećuje.

Kod Starog se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika web-stranice, osim u slučaju teškog kršenja pravila web-stranice Kod Starog ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Prilikom pristupa web-stranici Kod Starog svaki posjetitelj će na jasan i transparentan način biti upućen na ove opće uvjete, te će ga se poučiti da nastavljanjem s pregledom sadržaja web-stranice konkludentno daje svoju suglasnost za prikupljanje i korištenje gore navedenih osobnih podataka.

KOLAČIĆI

Kako bi ova web-stranica radila pravilno, te kako bi Kod Starog efikasnije mogla vršiti daljnja unaprjeđenja iste, u svrhu poboljšavanja iskustva pregledavanja, web-stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija u obliku kolačića (eng. cookies). Većina web-stranica i portala koristi ovu praksu, no sukladno Provedbenoj uredbi Komisije (EU) br. 1179/2011 od 17. studenoga 2011 o utvrđivanju tehničkih specifikacija za sustave za online prikupljanje u skladu s Uredbom (EU) br. 211/2011 Europskog parlamenta i Vijeća o građanskoj inicijativi, obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti pristanak posjetitelja. Korištenjem web-stranice Kod Starog pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića posjetitelj i dalje može pregledavati ovu web-stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti dostupne.

Kolačići su sastavni dio suvremenih web-stranica i sami po sebi nisu štetni, ne sadržavaju viruse, trojance ili neke druge maliciozne kodove.
Kolačić je informacija spremljena na računalo posjetitelja od strane web-stranice koju posjećuje. Kolačići obično spremaju posjetiteljeve postavke za web-stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada posjetitelj opet otvori istu web-stranicu, internet preglednik (eng. browser) šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene potrebama posjetitelja.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što su posjetiteljevo ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako posjetitelj to omogući – web-stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im posjetitelj nije dao i ne mogu pristupiti drugim datotekama i podacima na računalu posjetitelja. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića posjetiteljima nisu vidljive. Ipak, moguće je promijeniti postavke internet preglednika na način da posjetitelji mogu sami birati hoće li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, kao i pobrisati spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kolačići se u praksi prvenstveno dijele prema kriteriju invazivnosti:

  • Privremeni ili susret kolačići
  • Trajni ili pohranjeni kolačići
  • Vlastiti kolačići
  • Drugi kolačići

Svaka se vrsta kolačića u zakonodavstvu i smjernicama tumači drukčije, što vlasnicima internetskih stranica i web–developerima otežava postizanje skladnosti sa pravnom regulativom i prije svega nalaže da je potrebno proučiti problematiku privatnosti kolačića, te o upotrebi kolačića obavještavati i svoje internetske goste. U slučaju invazivnijih kolačića, od gosta se mora ishoditi suglasnost za njihovu upotrebu.

Za potrebe web-stranice Kod Starog koriste se privremeni kolačići. Oni su obavezni za djelovanje sistema za uređivanje i prikaz sadržaja i omogućuju pravilno primanje elektronskih poruka i sadržaja na internetskoj stranici.

KAKO ONEMOGUĆITI KOLAČIĆE?

Isključivanjem kolačića svaki posjetitelj odlučuje da li će dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internetskom pregledniku. Ako posjetitelj onemogući kolačiće, neće moći koristiti neke od funkcionalnosti na web-stranicama.

IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA

Kod Starog zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.